natuur(lijk) coachen

fb_img_1479651850946_20161123211655810

 

Behalve binnen coachen, heb ik ook een verlengstuk van de praktijk in de vorm van de natuur…..het bos aan de overkant, dus ik coach ook buiten. Ik merk dat kinderen het erg fijn vinden om in de natuur te zijn. Ik zelf ook! In de natuur ben je ontspannen en komen de mooiste verhalen. In de natuur kun je jezelf zijn en dat gun ik alle kinderen.

Maar ook  begeleid ik moeders en dit doen we vooral in de natuur omdat dit al meteen zorgt voor meer ontspanning. Vaak hoor ik dat moeders het even niet meer weten, alle ballen in de lucht houden. Twijfelen of ze het wel goed doen  met opvoeden (en ja, je doet het goed!) De glans is even weg en daardoor komt er twijfel. Er mag meer ontspanning komen en meer zelf zorg. Graag ga ik met je op pad, en je zult merken dat er met 1 sessie al veel lucht komt.  Maar wil er meer ontspanning komen dan zijn 3 sessies wenselijk, maar alles kan. Dus jij kiest! Zie bij aanbod voor meer info!

Ik merk dat vooral kinderen die sensitief zijn het erg fijn vinden in het bos, daar zijn geen overweldigende prikkels die vervelend kunnen voelen. Ook kinderen die moeite hebben met stil zitten vinden het fijn om in de natuur te zijn, ze kunnen hun energie kwijt en bewegen. Maar ook is de natuur mooi inzetbaar bij kinderen met rouw, de natuur laat ons voortdurend de vergankelijkheid zien. Dat in de herfst de boom zijn bladeren verliest om in de lente weer tot bloei te komen, alles verandert voortdurend in samenhang met de seizoenen…. Coachen buiten is erg fijn, het geeft letterlijk ruimte, beweging en lucht. Ik heb de opleiding pedagogisch natuur coach afgerond, die me nog meer inspiratie geeft!