Kindercoaching

 

Opgroeien gaat niet altijd even gemakkelijk. Ik ben er graag als ouders en kind het even niet meer weten. Bij erg jonge kinderen werk ik voornamelijk via de ouders. Ik bespreek met ze de hulpvraag en begeleid ze hierin, samen gaan we hier naar kijken. Sowieso kan coachen niet zonder de ouders, er is dus veel contact. We doen het samen!

Kinderen kennen zichzelf het beste, ik help ze zichzelf te helpen om zo weer in hun eigen kracht te komen. Als Kindercoach kijk ik naar de mogelijkheden, de kwaliteiten van het kind, dus niet naar wat er “mis” is. Hierbij maak ik gebruik van gesprekstechnieken, spelvormen ( binnen of buiten, ik ga ook veel het bos in aan de overkant, zie natuur(lijk)coachen) en creatieve middelen, die afgestemd zijn op de leeftijd. Samen met het kind ga ik op zoek naar de antwoorden, het wordt een soort van avontuur. In de eerste sessie staat de kennismaking en de hulpvraag centraal. Een kind weet vaak heel goed wat er aan de hand is, maar kan het niet altijd helder krijgen. Keer op keer bewonder ik de wijsheid van een kind!!

Zelf was ik een gevoelig kind en had een periode dat ik niet goed in mijn vel zat. Mijn ouders wisten het ook even niet meer, soms is het dan fijn als iemand meekijkt of mee zorgt. Een goede vriendin van mijn ouders nam me onder haar hoede, we deden leuke dingen; tekenen, op de grond in de keuken picknicken, de natuur in. Het gaf lucht en ik kwam weer beter in mijn vel en in mijn kracht. Een belangrijke mijlpaal in mijn leven, ik ben het nooit vergeten! Eigenlijk was ze toen mijn kindercoach.